Auteur Topic: Ajam Pedis (pittig Indisch kipgerecht met pepers, knoflook en kokos, 2/3 ps)  (gelezen 2586 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Voor de liefhebbers van (licht) pittig, ajam pedis!
De boemboe (kruidenmengsel) maak je zelf.
Alles is goed verkrijgbaar in een goed gesorteerde supermarkt, of haal de ingrediënten bij een toko in de buurt.


Je hebt nodig:


400-500 g kippendij vlees in kleine blokjes gesneden, bestrooid met zout
4 rode pepers, fijngehakt (laat de zaadjes weg voor een minder pittige variant)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 sjalot of ui, fijngehakt
1 blik kokosmelk (400 ml) bijvoorbeeld Nutco
100 g santen (kokoscrème, blok van ca. 200 g)
trassie naar smaak (gefermenteerde garnalenpasta,per 25 g verpakt) circa een derde of een half pakje
een halve eetlepel kemiri noten pasta
boter en/of olie om in te bakken


Snijd de pepers, knoflook en sjalot superfijn. Gebruik eventueel een vijzel om alles tot een pasta fijn te malen (boemboe).


Smelt wat boter in een (wok)pan en bak hierin de trassie zachtjes aan.


Voeg het mengsel van peper, knoflook, kemirinoten pasta en sjalot toe en fruit zachtjes aan tot glazig.
Voeg de kippendij blokjes toe tot ze lichtbruin kleuren, pas op dat de boemboe niet verbrandt!


Blus af met de kokosmelk. Laat alles op een zacht vuur inkoken en voeg halverwege 100 g santen toe, smelt even mee en kook de saus in tot gewenste dikte in ongeveer een half uurtje.


Serveer met basmatirijst en een frisse salade van komkommer, witte druif en appelreepjes.


Eet smakelijk!