Auteur Topic: Spaghetti met de enige echte Bolognesesaus (sausrecept voor 4 personen)  (gelezen 8722 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
De enige echte Bolognesesaus is zelfgemaakt het allerlekkerst.
Ikzelf maak het van te voren en vries de helft van de saus in voor een volgende keer (2personen).


Je hebt nodig:


100g parmaham, in reepjes
400 g rundergehakt
1 winterpeen, circa 200 g in kleine blokjes
3 stengels bleekselderij, draadjes eraf en in dunne plakjes
2 uien, geschild en fijngesnipperd
2 à 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
groot glas rode wijn
600 g gepelde tomaten uit blik
paar theelepels gedroogde oregano
optioneel: verse oregano om te bestrooien
zout en peper naar smaak
gehaktkruiden
boter om in te bakken


Kruid het gehakt met gehaktkruiden of zout/peper. Verwarm de boter en bak de hampreepjes zachtjes. Voeg het gehakt toe en bak rul mee, ongeveer 5 minuten.
Haal het gehakt/hammengsel uit de pan in een kom en zet weg tot later gebruik.


Bak vervolgens in dezelfde pan de knoflook, ui, wortel en bleekselderij zachtjes aan. voeg het gehakt/hammengsel weer toe en meng goed door.
Voeg dan de tomaten, de wijn en de gedroogde oregano toe en laat op een zacht vuurtje met deksel op de pan een uur pruttelen.
Roer af en toe door en voeg water of wijn toe als de saus te dik wordt/uitdroogt.
Breng op smaak met zout en peper.


Serveer de saus direct met beetgare spaghetti, bestrooi met Parmezaanse kaas en eventueel wat verse blaadjes oregano.
Eet smakelijk! :wijn: