Carbonara, dè geliefde pastasaus op basis van room, eieren en spek...gisteren gemaakt en het was heerlijk!
Zo ;)
Zorg dat alles alvast klaar staat zodat je, als de pasta beetgaar is, alles door de nog hete pasta kunt mengen zodat de saus iets stolt, maar er mogen geen stukjes ontstaan. Klinkt ingewikkeld maar valt erg mee!
Je hebt nodig:
250 g verse of gedroogde pasta, liefst op basis van eieren (bijvoorbeeld van Valfleuri of een ander merk)
100 g ontbijtspek (vleeswaren) in dunne reepjes of bacon/spekreepjes voorverpakt
2 teentjes knoflook
wat fijngehakte verse peterselie
200 ml room (ongezoete, ongeklopte slagroom)
2 eieren
zout en versgemalen zwarte peper
Parmezaanse kaas, geraspt
een ruime kom of schaal waar je de pasta in kunt mengen met de saus en de rest van de ingrediënten.
Meng in een kommetje de room met de eieren, zwarte peper en wat zout naar smaak. Zet apart tot later gebruik.
Hak de peterselie alvast fijn en zet apart tot later gebruik.
Bak op een zacht vuurtje de spekreepjes uit samen met de knoflook. Zet ook dit even apart.
Nu alles klaar staat kun je de pasta bereiden.
Kook de pasta beetgaar in een ruime pan in water met iets zout. Ik gebruik hiervoor meestal een bouillionblokje, dat geeft iets meer smaak.
Giet af en doe de pasta in een ruime kom, voeg het ei-roommengsel, spekjes/knoflookmengsel en de helft van de peterselie en meng goed door tot de saus dikker wordt.
Verdeel de pasta over 2 diepe borden en bestrooi met de helft van de peterselie en met wat Parmezaan.
Eet smakelijk!!