Nagerechten, taarten en ijs > Warme nagerechten

Chocoladetaartje van pure chocolade met vloeibare vulling (moelleux) 6 st.

(1/1)

Mariëlle:
Oeioei wat heerlijk dit nagerechtje. Zeer eenvoudig te maken!
Het beslag moet even goed afkoelen en opstijven, daarna à la minute afbakken in ongeveer 8 tot 10 minuten op 180 graden.
Van buiten mag het taartje een cake zijn,van binnen nog heerlijk warm en zacht. Blijf tussendoor even controleren, als de taartjes goed zijn is de bovenkant iets droog.
Serveer met een bolletje vanille ijs, een takje munt en eventueel wat poedersuiker voor een extra feestelijk effect!
Ik gebruik voor dit recept een siliconen bakvorm met circa 6 vormpjes ter grootte van een cupcake. Een kleinere bakvorm kan natuurlijk ook.
Dit heb ik geprobeerd alleen was de vulling helaas niet zacht. Even uitproberen dus!
Je hebt nodig:225 gram roomboter
 225 gram pure chocolade
 4 eieren
 3 eidooiers
 90 gram suiker
 90 gram bloem
Smelt de boter en de chocolade in een kom, au bain marie (boven een pan kokend water). Roer tot een glad mengsel.Meng de dooiers en de eieren met een mixer en voeg de suiker toe, mix ongeveer 5 minuten tot een lobbige substantie.
Meng de gesmolten chocoladeboter door het eimengsel en voeg de bloem toe. Schep alles voorzichtig om.
Vet de bakvorm in met wat boter (zodat het taartje straks makkelijker te lossen is) en vul met het mengsel voor circa 6-8 taartjes in cupcake formaat.
Laat de gevulde bakvorm ongeveer 5 tot 6 uur in de koelkast staan.
Bak de taartjes af in een voorverwarmde oven van 180 graden, in circa 8 tot 10 minuten (dit verschilt per oven).
Serveer het taartje op een bordje, snijd iets open zodat de chocolade er uit loopt. Serveer met een bolletje ijs, takje munt (optioneel) en wat poedersuiker.
Genieten maar!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie