Auteur Topic: Zelfgemaakte pizza salami(inclusief recept pizzadeeg,2 personen)  (gelezen 5384 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Zelfgemaakte pizza salami(inclusief recept pizzadeeg,2 personen)
« Gepost op: 17 mei, 2007, 22:15:17 pm »
Zelfgemaakte pizza salami,met recept voor pizzasaus,smaakt als bij de Italiaan!

Je hebt nodig:

Voor het pizzadeeg:

500 g meel
1 zakje gist(dr oetker)
halve eetlepel suiker
halve eetlepel zout
325 ml lauwwarm water
Evt wat meel(bloem)

Voor de pizzasaus:

1 blik tomaten(400 g)
bosje basilicum(fijngeknipt)
3 tenen knoflook
beetje olijfolie om te bakken
zout en versgemalen zwarte peper

Voor het beleg:

100 g salami
zakje geraspte jongbelegen kaas
zakje geraspte mozzarella of pizzakaas
1 bol knoflook.
Gebruik eventueel een broodmachine als je die hebt.

Voorbereiding:
Voor het pizzadeeg:vul de broodmachine met de ingredi?nten en zet 'm op het deegprogramma.Verdeel de deegbol direct in twee stukken en leg ze elk in een (met meel bestoven)kom.

Anders:Meng de ingredi?nten in een grote kom,kneed goed door. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en leg ze elk in een schaal bestoven met wat bloem.
Laat t deeg minimaal een half uur rusten met n theedoek over de schaal. Pers intussen de knoflookbol uit,doe de geperste knoflook in een klein schaaltje met olijfolie(anders verbrand het te snel in de oven).
Snij ook de 3 tenen knoflook in dunne plakjes en bewaar ook die in een klein kommetje met een scheutje olijfolie.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven alvast voor op 220 graden. Fruit de knoflookplakjes in de olijfolie,als ze wat glazig zien,voeg dan de tomaten toe.
Voeg de helft van de basilicum toe.Bak/stoof de saus ongeveer 20 min. totdat t meeste vocht verdampt is.Daarna de rest van de basilicum toevoegen.
Voeg zout en versgemalen zwarte peper toe naar smaak.Haal van t vuur en laat even afkoelen.

Werkwijze per pizza: Rol intussen 1 van de deegbollen uit op bakpapier.Doe eventueel wat bloem eronder tegen het plakken.Rol de pizza mooi dun uit. Beleg vervolgens met de helft van de tomatensaus,niet te dik.Strooi er wat geraspte mozzarella over.Verdeel het halve mengsel geperste knoflook over de pizza.Daarna de plakjes salami verdelen over de pizza,tot slot nog wat geraspte kaas en een laagje geraspte mozzarella.Doe hetzelfde met de tweede pizza. Doe de pizza 8 minuten in de oven,en terwijl deze bakt maak je de andere pizza.

Natuurlijk kun je gewoon ook het basisrecept voor het deeg gebruiken en dan de pizza beleggen naar eigen wens.
Bijvoorbeeld tonijn,garnalen,mosselen, of met ham,champignons en extra kaas, alles is mogelijk.

Wat ook lekker is; beleg de pizzabodem met geraspte kaas,plakken ham,mozzarellaplakjes,basilicumblaadjes,wat rucola,zout en peper en weer wat geraspte kaas.MMM! :kwijl:
« Laatst bewerkt op: 05 juli, 2008, 22:25:09 pm door Marielle »