Auteur Topic: Quattro formaggi quiche  (gelezen 5872 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Quattro formaggi quiche
« Gepost op: 08 januari, 2012, 21:19:20 pm »
Erg lekker!

Je hebt nodig:


1 theelepel zachte boter of olijfolie
1 verpakking bladerdeeg,ontdooid
100 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g Gorgonzola
100 g Camembert
100 g Emmentaler
2 losgeklopte eieren
125 ml slagroom
50 g geroosterde pijnboompitten
1 zakje rucola
versgemalen peper en grof zeezout
 1 ruime quiche vorm

Bestrijk de quiche vorm met zachte boter of olijfolie en drapeer hierin het kant en klare deeg.
Druk het deeg goed aan.
Snijd het deeg dat over de quiche vorm heen hangt eraf.
Prik daarna met een vork gaatjes op alle plaatsen in het deeg.
Bak het deeg eerst ongeveer 10 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden gaar, zonder het deeg teveel te laten kleuren.
Zet de quichevorm op het aanrecht.
Snijd in de tussentijd de kaassoorten in kleine stukken.
Vermeng de kaas daarna met de eieren en slagroom en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout.
Giet de kaasmassa in de quiche vorm en bestrooi het met de pijnboompitten.
Bak de quiche vervolgens in een voorverwarmde oven op 220 graden in ongeveer 15 minuten goudbruin en zodanig dat alle kaas goed is gesmolten.

Bestrooi tot slot met de rucola en smullen maar!