Tiramisu is een heel bekend nagerecht, vandaag eens een keer gemaakt op andere wijze met gecarameliseerde hazelnoten en het gebruik van hazelnoot likeur, het was heerlijk!
Je hebt nodig:
200 g fijne kristalsuiker
100 g hazelnoten
250 ml sterke koffie
1 pak lange vingers (pak 175/200 g)
50 ml hazelnootlikeur (bijv. Frangelico, slijter)
4 eidooiers
125 ml slagroom, geklopt
500 g mascarpone
Verwarm 125 g fijne suiker in een steelpannetje en laat de suiker smelten, lichtbruin carameliseren, voeg de hazelnoten toe, roer om.
Giet het mengsel op een stukje bakpapier om af te laten koelen. (niet op aluminiumfolie!). Hak de noten fijn met een mes of gebruik een keukenmachine.
Klop de eidooiers tot een lichtgeel mengsel met 5o g suiker. Klop de slagroom stijf met 25 g suiker.
Meng de mascarpone door het ei- en slagroommengsel.
Meng de helft van de gecarameliseerde noten door het mascarpone mengsel, bewaar de rest voor het afgarneren.
Verdeel wat lange vingers op de bodem van een passende ovenschaal. Meng de koffie met de hazelnootlikeur.
Giet de helft van dit mengsel over de lange vingers.
Bestrijk met de helft van het mascarpone mengsel.
Verdeel de resterende lange vingers en verdeel met de rest van het mascarpone mengsel.
Bestrooi de tiramisu schotel met de rest van het notenmengsel en laat afkoelen in de koelkast, minimaal 2 uur.
Lekker met een glaasje hazelnootlikeur. Geniet ervan!