Heerlijk oosters en makkelijk!
Ik laat het vlees lekker lang sudderen in de uiensaus (ca. 1 uur of langer) voor een extra smakelijk resultaat.
Je hebt nodig:
kippenpoten of kipfilet (ik heb zelf kipkarbonades gebruikt, zonder bot, lekker zacht vlees)
1 rode peper in stukjes,
1 kilo uien gepeld en in halve ringen,
1 teen knoflook in plakjes,
paprikapoeder,
zout en peper,
wat boter om in te bakken,
flinke scheut ketjap,
1 blikje tomatenpuree
1 flinke eetlepel sambal (ik gebruik sambal brandal)
Voor de liefhebbers van extra pittig kun je nog sambal meebakken met de uien.
Kip even kruiden met zout en peper en aanbakken in wat boter, uit de pan halen en apart leggen, in het zelfde braadvet de uien bakken samen met de peper, paprikapoeder, knoflook en tomatenpuree mooi zachtjes stoven.
Ketjap erbij en laten pruttelen met het deksel op de pan.
Als de saus te dik is gewoon weer water (of bouillon) erbij doen tot de gewenste dikte.
Serveer met rijst en een frisse komkommersalade. Eet smakelijk!