Makkelijk en snel! > Rollade en stoofpotjes
Runderstoofpotje met pure chocolade (2 personen, hoofdgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Chocolade en stoofvlees gaat heel goed samen, een heerlijke onverwachte combinatie!
Ik bereid het vlees eerst voor door het eerst te kruiden met zout en peper, te bloemen en vervolgens te mengen met mosterd.
Zo wordt het vlees extra zacht!
Je hebt nodig:
500 g runderriblappen in blokjes
wat bloem, zout en peper
paar eetlepels mosterd
halve liter runderbouillion
3 tomaten, ontveld en in stukjes
3 tenen knoflook, gepeld en in plakjes
3 uien, geschil en in ringen
2 laurierblaadjes
4 jeneverbessen
roomboter
100 g pure chocolade
Meng in een grote schaal de vleesblokjes met zout, peper en een paar lepels mosterd. Laat rustig even staan en snijd intussen de uien, tomaten en knoflook.
Meng wat bloem door de vleesblokjes.
Smelt de boter in een ruime braad- of stoofpan en bak hierin de uien en de knoflook op een zacht vuurtje.
Voeg na circa 10 minuten het vlees toe en bak zachtjes rondom aan tot lichtbruin. Blus af met een scheut bouillon,zet het deksel op de pan en laat even kort pruttelen onder af en toe roeren.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, de laurier en de jeneverbessen, voeg desgewenst weer wat bouillon toe en doe het deksel op de pan.
Stoof het vlees zacht gaar onder af en toe roeren in circa 2 uur of langer.
Blijf af en toe roeren en voorkom dat het vlees niet aanbakt.
Proef tussendoor en voeg desgewenst zout en/of peper toe naar smaak.
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze mee vlak voor het opdienen. Schep alles nog 5 minuten goed door en serveer direct.
Heerlijk met aardappelpuree en een winterse groente naar keuze (bijvoorbeeld rode kool of spruitjes).
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie