Voorgerechten > Soepen

Chinese tomatensoep (4 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Vandaag aan het experimenteren geweest, en ik moet zeggen, het is goed gelukt!


Je hebt nodig:


4 kleine pakjes tomato frito (350 g)
1 pot kippenbouillon (met kippenvlees, struik of eigen merk)
flesje gembersiroop/saus 200 ml
2 lente uitjes in ringen
een stukje gember van 2x10 cm, fijngesneden
een ui, gesnipperd
een paar handjes taugé
2 kippendijen zonder bot, in stukjes gesneden
1 teen knoflook
2 eieren voor de omelet
eventueel zout en peper


Bak in een ruime soeppan de ui,knoflook en de gember zachtjes in wat olie.
Breng de kippendijen met zout en peper. Bak de kippendijen even mee.


Voeg de tomato frito toe en de kippenbouillon.Kook de kipdelen zachtjes gaar, voeg vervolgens de gembersiroop toe naar smaak.
(ik heb de hele fles gebruikt, maar minder kan ook).


Bak intussen een dunne omelet van de 2 eieren, breng op smaak met zout en peper. Rol de omelet op en snijd in fijne reepjes en houd apart.


Voeg op het laatst de lente ui toe aan de soep en wat taugé, warm even mee zodat het nog wel beetgaar blijft.


Serveer in kommen en garneer met de reepjes omelet en wat lenteui.
Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie