Voorgerechten > Soepen

Romige preisoep met gebakken bacon (3-4 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Staat zo op tafel, afgelopen weekend gemaakt. Lekker soepje!

Je hebt nodig:

2 preien, in dunne ringetjes (hou 2 handjes van het lichtgroene loof apart ter garnering)
2 uien, geschild en fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes of fijngesnipperd
2 blokjes bouillon (runder, kip of groente)
versgemalen zwarte peper naar smaak, eventueel nog zout
1,5- 2 liter water
paar plakjes bacon (vleeswaren) spekreepjes kan natuurlijk ook
beetje olie om in te bakken
scheutje slagroom of kookroom
extra: staafmixer


Fruit de prei, uien en knoflook even zachtjes aan in een soeppan met wat olijfolie ongeveer een kwartiertje.
Voeg het water toe en de bouillonblokjes en laat even pruttelen (circa 30 minuten) tot gewenste dikte. Neem de soep van het vuur.


Bak intussen de plakjes bacon uit in een droge pan met anti aanbaklaag en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Verkruimel de bacon.
Pureer de iets afgekoelde soep nu met de staafmixer en voeg wat room toe. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.


Verwarm de soep en verdeel over de borden/kommen.
Garneer met de fijngesneden preiringetjes en de verkruimelde bacon.
Eet smakelijk!


Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie