Auteur Topic: Pittige pasta met chorizo, paprika, venkel en rode peper (2-3 personen)  (gelezen 6965 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Pittige pasta met chorizo, paprika, venkel en rode peper (2-3 personen)
« Gepost op: 21 september, 2015, 22:51:18 pm »
Voor de liefhebbers van pikant (in de zin van scherp)! Een heerlijk en snel pastagerecht.


Je hebt nodig;


ca. 350 g penne of andere grove pasta
1 venkel in dunne reepjes
1 paprika in kleine blokjes
1 rode peper, fijngesneden (naar smaak zonder pitjes, is minder scherp)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 chorizoworst van 200 g, in dobbelsteentjes
200ml tomatenpassata of gezeefde tomaten
geraspte parmezaanse kaas




Kook de pasta beetgaar en spoel af met koud water, zet even apart.
Bak in een ruime pan de blokjes chorizo zachtjes ongeveer 5 minuten totdat de worst het vet loslaat.
Schep de chorizo uit de pan en bak in het overgebleven bakvet de ui, knoflook, paprika, rode peper en venkel ongeveer 10 minuten opeen zacht vuur.
Voeg daarna de tomaten passata toe en laat de saus even inkoken.


Meng de pasta erdoor en schep goed om. Meng de gebakken blokjes chorizo er tot slot door en warm alles goed door.
Serveer direct met geraspte parmezaanse kaas.


Lekker met een salade van rucola en tomaat, met een dressing van olijfolie en balsamicocrème.
Eet smakelijk!













Bron: 24 Kitchen Recept: Aangepast