Auteur Topic: Thaise maaltijdsalade met gegrilde kippendijtjes van de BBQ (2 personen)  (gelezen 2299 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Thaise maaltijdsalade met gegrilde kippendijtjes van de BBQ (2 personen)
« Gepost op: 19 augustus, 2015, 18:07:16 pm »
Eens een keer wat anders- heerlijk die typische Thaise smaken!(zout/zuur/zoet)
Eventueel kun je vooraf een (Thaise) kippensoep serveren. De kip heb ik de nacht ervoor al in de marinade gezet voor nog meer smaak.
Het vlees grillen op de BBQ is lekkerder maar je kunt natuurlijk ook gewoon een grillpan gebruiken.
Je hebt nodig:
voor de marinade:
1 half bosje koriander (bewaar de rest voor door de salade)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
een halve rode peper, fijngesneden
scheutje olie
beetje zout

neutrale olijfolie of arachide olie
sap en geraspte schil van 1 limoen
beetje zout
olijfolie
4 kippendijen (ca. 600 g), zonder vel
een diepvrieszak/ziplock zakje die je kunt afsluiten of marineer het vlees in een kommetje
Voor de salade:
1 bosje radijs, schoongemaakt en in partjes
1 mango, geschild en in blokjes
1 halve komkommer, geschild en de zaadjes uitgeschept
3 lenteuitjes, in ringen
blaadjes van 1 half bosje koriander
handje verse muntblaadjes
handje verse Thaise basilicumblaadjes (of gewone basilicum indien niet verkrijgbaar)
zakje gemengde sla (mix van jonge slablaadjes bijvoorbeeld rucola, eikenbladsla)
Voor de dressing:
vissaus naar smaak
sap van 3 limoenen
1 rode chilipeper, fijngesneden
wat (palm)suiker
De kippendijen:
Meng de koriander, knoflook, olie, zout, rode peper en limoen in de keukenmachine tot een pasta.
Schep de pasta in een plastic zak en doe de kippendijen erbij. Sluit de zak en masseer de kip tot hij goed omhuld is met de kruidenpasta.
Laat de kip ten minste 30 minuten marineren. Langer is beter (ik heb de kip de avond ervoor in de marinade gezet).
Haal de kippendijen voor gebruik uit de koelkast en laat iets op temperatuur komen.
Rooster de kippendijen op de BBQ,gebruik eventueel eerst aluminium bakjes om ze voor te garen en later gewoon op het rooster verder garen. Neem de kip van de barbecue.

De dressing: Meng de vissaus, het limoensap, suiker en de chilipeper naar smaak.
De salade: Snijd de mango in blokjes en de komkommer in luciferdunne reepjes (julienne) of plakjes. Meng met de slamix in een grote kom en voeg de munt, basilicum en de rest van de koriander toe.Voeg de radijs, komkommer, lente ui en mangoblokjes toe en maak de salade aan met de dressing, schep goed om.Snijd de kip in reepjes. Verdeel de aangemaakte salade over 2 borden, verdeel de kipreepjes erover en eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 21 augustus, 2015, 08:19:12 am door Mariëlle »