Hoofdgerechten > Maaltijdsalades
Maaltijdsalade met gegrilde biefstuk, champignon, bacon en balsamicocrème (2ps)
(1/1)
Mariëlle:
Lekker en snel op een zomerse dag!
Je hebt nodig:
2 biefstukjes op kamertemperatuur
half doosje champignons, champignons in plakjes gesneden
wat baconreepjes of magere spekreepjes
zakje gemengde salade (liefst met rucola, lollo rossa en/of waterkers)
paar handjes pijnboompitjes
zongedroogde tomaten op olie
olijfolie
balsamicocreme
zout en peper
eventueel kruiden voor de biefstuk (vandaag heb ik 5 spice kruiden gebruikt, maar kan met alles naar smaak)
Kruid de biefstuk voor met de gewenste kruiden en zwarte peper. Leg ze in een schaaltje met een scheutje olijfolie en laat de kruiden even intrekken.
Bak intussen de bacon en de champignonplakjes op zacht vuur. Zet even apart.
Meng de salademix in een kom met een scheutje olijfolie en balsamicocrème, voeg de zongedroogde tomaatjes toe.
Bestrooi de biefstuk met zout en grill/bak op hoog vuur mooi bruin, maar rosé van binnen.
Verpak ze in aluminiumfolie en laat even rusten.
Meng de gebakken bacon en de champignonplakjes door de salade, verdeel over 2 borden.
Snijdt de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de salade.
Besprenkel met balsamicocrème en tot slot nog wat pijnboompitjes toevoegen.
Serveer met stokbrood en (kruiden)boter. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie