Hoofdgerechten > Varkensvlees

Zoetzure varkenshaas met ananas, limoen, bosui, sugarsnaps en gember (2 personen

(1/1)

Mariëlle:
Heel lekkere combinatie, zelfs ik vind dit heerlijk terwijl ik eigenlijk niet van de zoet/hartige combinatie houd.

Je hebt nodig:

350 g varkenshaas,in plakjes
2 tenen knoflook, fijngesnipperd
3 bosuitjes in schuine stukjes
2 x 1 el gembersiroop of meer naar smaak
2 x 1 el limoensap of meer naar smaak
200 g sugarsnaps
250 g cherrytomaten
250 g verse ananasstukjes of uit blik, uitgelekt
wokolie
wat zout en peper naar smaak

Roerbak de plakjes varkenshaas circa 2 minuten in wat wokolie samen met de gembersiroop, limoensap en wat zout.
Schep uit de wok met een schuimspaan en houd even apart.

Roerbak vervolgens 200 gram sugarsnaps, de rest van de gembersiroop en de rest van het limoensap in de wok en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg 250 gram cherrytomaten, 250 gram verse ananasstukjes en de varkenshaas weer toe en roerbak nog 2 minuten.

Voeg op het laatst de stukjes bosui toe. Serveer met (basmati) rijst en eventueel een frisse komkommersalade.
Eet smakelijk!

TIP: voor een pittige variant, voeg dan een fijngesneden rode peper toe tijdens het roerbakken van de groentes.





















bron: AH


Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie