Saltimbocca is Italiaans voor gevulde kalfs-of varkensvleesfiletrolletjes, gevuld met salie en rauwe ham of parma ham.
Ik maak ze zelf meestal met schnitzel,die sla ik tussen huishoudfolie wat platter.
Je hebt nodig:
4 kalfs- of varkensschnitzels
4 plakken rauwe ham
125ml marsala of zoete witte wijn
50 ml room
1 el mosterd
bosje salie(de blaadjes gebruiken)
olijfolie
versgemalen zeezout en zwarte peper
cocktailprikkers
Sla de schnitzels tussen huishoudfolie dun,met een deegroller of ander zwaar voorwerp.Bestrooi met zout en peper.
Leg op 1 kant van de schnitzel een plak ham en wat salie(1 of 2 blaadjes,ligt aan formaat schnitzel).
Rol het vlees op met de ham naar binnen en zet vast met een prikker.
Bak de rolletjes rondom bruin in olijfolie.Bak ze eerst op groot vuur bruin en daarna op zacht vuur met deksel op de pan,ongeveer 10 minuten.
Haal ze uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie en eventueel in een warme oven op 110 graden.
Giet de marsala of zoete wijn bij het overgebleven bakvet en roer alles los.Breng alles aan de kook,voeg een el mosterd toe en giet er,als er een glad mengsel ontstaat,de room erbij.
Eventueel peper en zout toevoegen.Haal de rolletjes uit de oven.
Schep vlak voor het serveren de saus over de rolletjes of serveer het er apart bij,geef er pasta bij of gebakken aardappelen en Italiaanse salade.
Eet smakelijk!