Auteur Topic: Italiaanse minestrone groentesoep (4-6 personen)  (gelezen 8736 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Italiaanse minestrone groentesoep (4-6 personen)
« Gepost op: 17 augustus, 2014, 16:10:46 pm »
Een heerlijke soep boordevol groenten...het is wel een maaltijdsoep dus serveer er brood bij met kruidenboter en je maaltijd is klaar.
Ik maak meestal een dag van te voren, wat meer en vries het in voor later, dat is niet alleen handig maar ook nog eens lekkerder van smaak!

Je hebt nodig:

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
50 g magere spekreepjes of pancetta
2 aardappels, geschild en in blokjes
2 wortels in blokjes (of peentjes in dunne plakjes)
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 courgette in blokjes
1 prei, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden
wat cherrytomaatjes
100 g diepvries doperwten
2 liter bouillon (naar smaak, groente of rundvlees)
150 g kleine pasta, bijvoorbeeld macaroni of schelpjespasta
zout en versgemalen zwarte peper
wat verse basilicum
desgewenst wat geraspte parmezaan bij het opdienen
wat olijfolie

Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, de knoflook en de spekjes. Als de uien glazig zijn, voeg dan de rest van de groenten toe, behalve de doperwten en de cherrytomaatjes.
Bak alles op een zacht vuur tot de groentes wat zacht worden, voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook.

Laat ongeveer een half uur pruttelen, voeg dan de pasta toe, de cherrytomaatjes (heel) en de doperwten.
Haal na een kwartier de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper. Voeg voor het serveren fijngesneden basilicum toe en serveer de soep desgewenst met Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!