Hoofdgerechten > Gehakt recepten, rundvlees, half om half- of kalfsgehakt
Gehaktballen in een pittige champignon- uiensaus
(1/1)
Mariëlle:
500 gr gehakt HOH
1 ei
1 grote halve ui ( heel fijn gesnipperd)
vers gemalen zwarte peper
halve tl cayennepeper
zout en peper naar smaak
1 tl nootmuskaat of foelie
1 tl gemberpoeder
1,5 tl korianderpoeder
2 el paneermeel
2 el bloem
half bosje vers gesnipperde peterselie (bewaar de helft voor de saus)
boter om in te bakken.
Voor de saus:
400 gr champignons of kastanje champignons
1 uitje
250 ml runderbouillon
100 ml droge witte wijn
3 el tomatenpuree
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Half bosje vers gesnipperde peterselie
Olijfolie of boter
Meng alles door elkaar (zonder de bloem) en vorm 4 kleine ballen of 2 grote. Rol door de bloem.
Bak de gehaktballen in wat boter bruin en gaar.
Maak intussen de saus:
Snijd champignons in vieren, de rode peper in fijne stukjes, snipper de ui en bak ze fruit ze samen in een diepe (hapjes)pan.
Blus af met de bouillon en de witte wijn. Voeg de tomatenpuree toe tomatenpuree door en bak even mee.
Breng op smaak peper en zout. Voeg de rest van de peterselie toe en laat kort inkoken tot een mooie saus.
Voeg de gehaktballen toe aan de pan met saus en laat even doorwarmen.
Heerlijk met aardappelpuree en warme groente, maar ook bij aardappelkroketjes en een frisse salade.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie