Voorgerechten > Koude voorgerechten

Oosterse garnalencocktail met currymayonaise, limoen, appel en koriander (4ps)

(1/1)

Mariëlle:
Garnalencocktail met een licht Oosterse touch door het gebruik van limoen, koriander en sojasaus. Verrassend lekker!
TIP: ook heerlijk met gerookte kip in plaats van garnalen!

Je hebt nodig:

200 g Noordzee- of grijze garnalen
een zakje gemengde jonge bladsla (bijvoorbeeld veldsla, eikenblad, liefst mooie gekleurde blaadjes)
1 rijpe avocado, geschild en in blokjes
4 eetlepels mayonaise
1 limoen, sap en de rasp (zeste)
mespuntje currypoeder
een halve groene appel, in flinterdunne blokjes
een paar blaadjes koriander, fijngesneden (en een paar heel gelaten voor het afgarneren)

zout en peper naar smaak, beetje olijfolie.


Was de limoen en rasp de schil (alleen het groene gebruiken, het witte is bitter).
Meng in een kommetje de mayonaise met de appelblokjes, de currypoeder, de fijngesneden koriander en het limoensap- en rasp tot een mooi glad mengsel, de currymayonaise is nu klaar, zet weg tot gebruik.

Meng de sla in een kom voorzichtig met de avocado, een beetje olijfolie en zout en peper naar smaak.
Verdeel het sla- avocadomengsel op 4 mooie bordjes of kommetjes.

Verdeel vervolgens de garnalen over de bordjes en garneer af met de currymayonaise en een toefje koriander.

Lekker met getoast brood en wat limoenboter! (roomboter mengen met rasp van limoen en beetje zout/zwarte peper).



Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie