Hoofdgerechten > Vis
Zarzuela (Spaans visgerecht met schaal- en schelpdieren, 2 ps. hoofdgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
...een heerlijk authentiek recept voor de echte liefhebbers van vis, schaal- en schelpdieren. Eenvoudig te maken, kost even tijd maar superlekker!
Je hebt nodig:
2 rode uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 dikke plak serranoham (0,5 cm dikte), in blokjes
1 paprika, in grove stukken
2 tomaten, in grove stukken
1 el amandelen, fijngehakt
een paar draadjes saffraan
200 ml witte wijn
400 ml visbouillon
enkele blaadjes laurier
250 gr jumbo mosselen
200 gr roze garnalen of kleine gamba's/ rivierkreeftjes in de schaal
200 gr venusschelpen
2 zeebaarsfilets, al gefileerd of laat dit doen door de visboer
olijfolie , zout en versgemalen peper
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur. Voeg een voor een de rode uien, de teentjes knoflook, de paprika en de tomaten toe. Roer er vervolgens de amandelen en de saffraan erdoor.
Breng op smaak met peper en zout. Blus het geheel met de witte wijn en voeg enkele blaadjes laurier toe.
Laat het geheel inkoken gedurende een half uur.
Spoel de mosselen en verwijder het vel van de zeebaarzen. Snij de filets in stukjes.
Voeg de venusschelpen toe aan de soep en enkele minuten later de mosselen.
Zet het deksel op de pan en wacht 6 à 7 minuten.
Doe dan de zeebaars en de garnalen erbij, laat nog 5 minuten garen op een zacht vuur met het deksel op de pan.
Leg in elk bord enkele mosselen, venusschelpen, roze garnalen en stukjes zeebaars.
Overgiet met enkele lepeltjes van de bouillon. Heerlijk met een stuk boeren brood. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie