Het is weer pompoenentijd!
Zoals met de meeste soepen smaakt ook deze het best als je de soep een dag van te voren maakt, dat is niet alleen handig maar ook nog eens veel lekkerder!
Deze variant is een wat mildere versie en door de appel een lichtzoete smaak.
Je hebt nodig:
ca 30g boter
1 kg pompoen (vruchtvlees)
1 ui, geschild en gesnipperd
1 zure appel, geschild en in blokjes
1 teen knoflook, gesnipperd
1500 ml (kippen)bouillon
2 eetlepels tomatenpuree
halve tl gedroogde tijm of 1 el verse tijm
1 tl chilipoeder of voor een pittige soep een halve tl cayennepeper extra
1 laurierblad
zout en peper naar smaak
Hak de pompoen doormidden en verwijder de schil, de draden en de pitjes. Snijd de pompoen in blokjes.
Fruit de ui en de knoflook aan in wat boter. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg de pompoen, appel, bouillon, laurier, tijm en chilipoeder toe en breng langzaam aan de kook onder af en toe roeren.
Zet het vuur dan lager en laat de soep ca. een half uur doorpruttelen.
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer of gebruik een zeef als je geen staafmixer hebt.
Breng op smaak met zout en witte peper. Lekker erdoor: wat fijngesneden lenteuitjes en/of gebakken spekjes.
Eet smakelijk!