Auteur Topic: Canneloni met gehakt, spinazie, pijnboompitjes en ricotta (2-4 personen)  (gelezen 6795 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Canneloni met gehakt, spinazie, pijnboompitjes en ricotta (2-4 personen)
« Gepost op: 23 augustus, 2014, 17:46:48 pm »
Superlekker en makkelijk voor te bereiden!

Je hebt nodig:

350 gr (runder)gehakt
paar losse blokjes diepvriesspinazie of een paar handjes verse spinazie zonder steel, fijngehakt
50 gr pijnboompitten
150 gr ricotta
cannelloni rolletjes om te vullen
1 verpakking tomatenblokjes (Heinz)
1 verpakking tomato frito (Heinz)

Voor de bechamelsaus:
100 g boter
100 g bloem
200 ml melk
100 g geraspte kaas of meer naar wens
verse basilicum
boter - olijfolie
peper - zout - nootmuskaat


Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Laat de spinazie ontdooien, eventueel in de magnetron en laat uitlekken. Voeg samen met het gehakt, de ricotta en de geroosterde pijnboompitten. Kruid flink met peper en zout, eventueel gehaktkruiden en nootmuskaat en meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Neem een passende ovenschaal en vul de bodem met een laagje tomatenblokjes en een laagje tomato frito, meng even door.
Vul de cannellonibuisjes met het gehaktmengsel en leg op de tomatensaus.

Smelt 100 gram boter in een pannetje. Doe de bloem erbij en laat even aanbakken. Voeg 200 ml melk toe, roer tot je een dikke bechamelsaus krijgt en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Overgiet de cannelloni met de bechamelsaus en strooi er de geraspte kaas over.
Zet de ovenschotel gedurende 30-45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Serveer met wat verse basilicum.

Eet smakelijk!


« Laatst bewerkt op: 26 augustus, 2014, 21:50:34 pm door Mariëlle »