Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN
Chow mein(noedelgerecht met garnalen,4 personen )
(1/1)
Mariëlle:
Dit zie je nog wel eens op een menukaart staan in een Oosters restaurant.Nu maak je het gewoon zelf!
Je hebt nodig:
350 g eiermienoedels
5 el zonnebloemolie
200 g grote gepelde,gekookte garnalen of 200 g roze kleine garnaaltjes
4 lente uitjes in ringen
250 g varkensvleesreepjes (liefst zelf gesneden)
75 g magere rookspekreepjes
1 el kerriepoeder
1 dl vleesbouillon(van halve bouillontablet)
2 el sojasaus
scheutje sesamolie
Kook de noedels gaar.Laat ze uitlekken en meng er 1 el van de zonnebloemolie door.
Snijd 50 g van de garnalen zeer fijn. Als je kleine garnalen gebruikt kun je die heel laten.
Snijd de lente uitjes over de lengte door en snijd de helften in stukjes van ca. 4 cm.
Verhit de wok voor,voeg 3 el zonnebloemolie toe en daarna direct de vleesreepjes.Roerbak ze in ongeveer 3 minuten gaar en bruin.
Neem ze uit de pan en voeg de rest van de olie toe.
Voeg de fijngesneden garnalen,lente ui en spekreepjes toe en roerbak alles ongeveer 1 minuut.
Voeg het kerriepoeder en wat zout toe en roerbak nog ongeveer 2 minuten.
Voeg de bouillon toe ,breng deze aan de kook en voeg de mie en vleesreepjes weer toe.Schep alles op halfhoog vuur goed en snel door elkaar.
Voeg 150 g garnalen en de sojasaus toe,vermeng alles goed.Besprenkel de sesamolie erover.
Geef er eventueel zoetzuur bij(zie recept komkommer taugé zoetzuur bij groenten op deze site) of kant en klaar.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie