Hoofdgerechten > Gevogelte

Zomerse kipspiesjes in een marinade van ananas, gember en specerijen

(1/1)

Mariëlle:
Kipfilet smaakt altijd prima, maar doe er eens wat anders mee, bijvoorbeeld deze heerlijke spiesjes met een oosters tintje.
Het gebruik van koriander en komijn waan je je in het Midden Oosten. Door de marinade wordt het vlees heerlijk sappig en mals, de dressing maakt het geheel helemaal af. Proberen maar!

Je hebt nodig voor de marinade:

1 el suiker
1 stengel sereh, de buitenste bladeren eraf en binnenkant fijngehakt
1 duimlengte verse gember, geschild en geraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 tl komijn
1 tl korianderpoeder
1 tl kerrie
3 el ananassap
1 el zonnebloemolie
2 el ongezouten cashewnoten, fijngehakt

Voor de dressing:
1 teentje knoflook, geperst
 1 sjalotje, fijngehakt
 2 el lichte sojasaus
 1 el sherry
 2 el ananassap
 4 el zonnebloemolie

350-400 g kipfilet
satéprikkers, in water voorgeweekt

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een blender. Snijd de kipfilet in blokjes van 2cm bij 2 cm.
Meng de kipblokjes met de marinade en laat minimaal 4 uur (liefst 12 uur) intrekken.

Maak vlak voor het bereiden de dressing door alles te mengen.

Rijg de kipblokjes op een stokje en bak ze aan weerszijden gaar en bruin. Serveer op een schaal en geef de dressing er los bij of smeer de spiesjes alvast in met de dressing.
Heerlijk met basmatirijst en een zoetzure komkommersalade. Eet smakelijk!

TIP: deze kipspiesjes doen het ook heel goed als borrelhapje.


Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie