Hoofdgerechten > Schaal- en Schelpdieren
Gamba's in limoen muntmarinade (hapje of hoofdgerecht 2 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijk Oosters en fris door de marinade van limoen, munt en bieslook.
Dit gerecht kan in de grillpan of op de BBQ bereid worden. Serveer er stokbrood bij met een frisse salade.
Je hebt nodig:
- 12 grote garnalen/gamba's in de schaal
-het sap en de rasp van 2 limoenen
-scheut olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 kleine groene peper of rode peper (zaadjes verwijderen als je niet van pittig houdt)
- verse bieslook (20 gram)
- verse munt (10 gram)
- peper en zout
Voeg alle ingrediënten toe in een blender of mini hakmolen en hak alles fijn tot een mooie, gladde marinade.
Leg de garnalen in een diepe schaal en giet de marinade erover, meng goed door en laat minimaal 4 uur intrekken.
Giet de marinade af en bewaar in een klein schenkkannetje of beker voor later gebruik.
Grill of bak de gamba's in korte tijd gaar en bestrijk ze met de rest van de marinade.
Serveer er stokbrood bij met een frisse salade. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie