Supermakkelijk, lekker en staat zo op tafel!
Je hebt nodig:
1 kilo kruimige aardappels, geschild
wat (room)boter
flinke scheut melk
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
500 g rundergehakt
gehaktkruiden naar smaak
1 bakje kastanjechampignons (250 g), in grove stukken
1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden
150 g gruyère (kaas), geraspt
Kook de aardappels gaar. Verhit ondertussen wat boter in een braadpan, bak de uien en de knoflook totdat ze glazig zijn.
Breng het gehakt op smaak met kruiden naar wens.
Schep het gehakt en de champignons erbij en bak al roerend op hoog vuur en bak het gehakt rul tot het gehakt en de paddenstoelen gaar zijn.
Roer de peterselie erdoor, breng op smaak met zout en peper. Laat het gehaktmengsel even afkoelen en schep over in een zeef of vergiet zodat overtollig bakvocht uit kan lekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Stamp de aardappels tot een romige puree, verwarm de melk en roer deze erdoor. Voeg een beetje boter toe om de puree extra smeuïg te maken en breng op smaak met zout en peper.
Doe de helft van de puree in de ingevette ovenschaal. Verdeel het gehaktmensgel op de puree.
Verdeel de andere helft van de puree over het gehakt en bestrooi met de gruyère.
Plaats de schaal 30 minuten in de oven tot de kaas mooi bruin is. Heerlijk met sperzieboontjes.
Eet smakelijk!