Hoofdgerechten > Gevogelte
Italiaanse kipstoof (2-4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijk stoofpotje met kippendijtjes, met veel groente, tomatenblokjes, olijven, ui, knoflook, verse kruiden..hmmm gewoon proberen!
Ook handig om restjes groente en olijven in de koelkast op te maken.
Je hebt nodig:
4 kippendijen (of ander kippenvlees met bot, bv. drumsticks)
wat olie om in te bakken
wat stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 ui, gesnipperd
stukje winterwortel, in blokjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 glas rode wijn
1 blik tomatenblokjes
half potje zwarte of groene olijven, zonder pit
handje kappertjes
takje verse rozemarijn of tijm (of wat gedroogde italiaanse kruiden)
zout en versgemalen zwarte peper
rode wijnazijn, balsamico azijn (voor een mildere smaak crema di balsamico)
Bestrooi de kipdelen met zout en peper en bak ze in een ruime pan in wat olie rondom bruin in ongeveer 10 minuten.
Haal de kip uit de pan en bak in dezelfde pan de wortel, bleekselderij, ui en knoflook glazig op middelhoog vuur, voeg wat zout en peper toe.
Blus af met de rode wijn en kook even door. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe samen met de olijven, de kappertjes en de kruiden.
Doe de kipdelen er weer bij en stoof ongeveer 25 minuten met het deksel op de pan, af en toe voorzichtig omscheppen.
Breng de stoofpot op smaak met zout, peper en iets azijn. Heerlijk met geroosterde aardappelen met rozemarijn of aardappelpuree.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie