Auteur Topic: Italiaans stoofpotje (2-4 personen)  (gelezen 2454 keer)

Offline MariŽlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique MariŽlle
Italiaans stoofpotje (2-4 personen)
« Gepost op: 17 november, 2013, 15:40:34 p.m. »
Heerlijk draadjesvlees met een Italiaanse twist!

750-1000 g riblappen/runderlappen
roomboter
olijfolie
2 gesnipperde uien
4 teentjes knoflook in plakjes gesneden
250 ml warme runderbouillon, mag van een blokje
1 rode peper in stukjes (met of zonder pitjes naar smaak, met pitjes is scherper)
200 g chorizo, in kleine blokjes
rode wijn, ca. 500 ml
1 el Italiaanse kruiden (diepvries Daregal, AH of vers) heb je gedroogde kruiden, dan de helft minder gebruiken
ruime hand zwarte olijven, zonder pit
zout en peper naar smaak

Snijd het vlees in stukjes en verwijder rare flubbers en zenen. Bestrooi met zout en versgemalen peper.
Smelt de boter en voeg wat olijfolie toe, bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de knoflook, peper, uien en chorizo toe, bak even mee tot de chorizo licht is uitgebakken en de knoflook en ui glazig zien.

Blus af met de bouillon en de wijn en voeg de kruiden toe. Stoof het vlees op een zacht vuur ongeveer 3 uur met deksel op de pan.
Af en toe roeren en zorg dat het niet aan de bodem vast plakt en gaat verbranden.

Voeg het laatste half uur de olijven toe en warm even mee. Proef of er nog zout en/of peper toegevoegd moet worden.

Heerlijk met een ciabatta, bij verse pasta of met een aardappelpuree.
Eet smakelijk!