Auteur Topic: Limoncello  (gelezen 4889 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Limoncello
« Gepost op: 13 november, 2011, 12:58:56 pm »
 :lemon: Heerlijke Italiaanse citroenlikeur!
 Kost even tijd maar dan heb je ook wat...! Ijskoud serveren, dan is ie op z'n lekkerst!


Je hebt nodig:

15 (biologische) citroenen
800 g witte kristalsuiker
1 l water
1 l zuivere alcohol van 94°

Bereidingswijze

De citroenen moeten (bij voorkeur) biologisch zijn met een onbehandelde schil (liefst aan de dikke kant).
Deze citroenen zijn te verkrijgen in bio-winkels.

De citroenen worden eerst goed gewassen voor ze voorzichtig geschild worden.
De dunne gele bovenzijde van de citroen wordt er met behulp van een dunschiller afgehaald.

De dunne gele schillen worden nu in een bokaal gedaan, daarna er de pure alcohol overgieten. De bokaal wordt daarna afgesloten en de inhoud ervan gedurende een week laten trekken.

Na een week maken we een siroop van kokend water en suiker. Dit mengsel 5 minuten laten koken, de siroop laten afkoelen en toevoegen aan de citroengele alcohol.

Het mengsel filteren (koffiefilter in een trechtertje). De gefilterde massa in schone, flessen gieten en deze een plaats geven in een donkere, frisse plaats (beschutten tegen zonlicht). Na twee à drie weken is de likeur op smaak.

Serveertip: de likeur enkele uren voor het uitschenken in de diepvries plaatsen.
Ook de glaasjes mogen vooraf gekoeld worden in het diepvriesvak Limoncello kan ook gebruikt worden in longdrinks of cocktails.