Auteur Topic: Oosterse zoete spareribs met sinaasappel  (gelezen 4610 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Oosterse zoete spareribs met sinaasappel
« Gepost op: 17 november, 2013, 16:48:26 pm »
Met dit recept maak je zeker weten heel veel mensen blij! Het vlees wordt door de marinade superzacht...
Maak het het liefst 1 dag van te voren zodat de smaken nog beter kunnen intrekken. dan hoef je ze alleen nog maar even op te warmen.

Je hebt nodig:

250 ml vers sinaasappelsap
rasp van 1 sinaasappel (gebruik hiervoor een zesteur of gewone platte rasp, alleen het oranje gekleurde gebruiken, het witte deel is bitter)
250 ml kippenbouillon
2 el sojasaus
2 el bruine suiker
700 g spareribs
 rijstolie
1 teentje knoflook
3 cm gemberwortel



Breng het sinaasappelsap met de kippenbouillon, sojasaus en bruine suiker aan de kook.

Verdeel de spareribs in porties van 1 botje.
Dep droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olie in een pan.
Bak de ribbetjes in circa 4 minuten rondom goudbruin.

Pel en hak de knoflook, schil en hak de gember.
Voeg een scheutje olie toe en bak de knoflook en gember even mee met de ribbetjes.
Schep de ribbetjes in een ruime (hapjes)pan en breng met de sinaasappelsaus opnieuw aan de kook. Voeg aan het eind de sinaasappelrasp toe.
Laat de spareribs op laag vuur minimaal 1 uur in de saus garen. Voeg aan het eind de sinaasappelrasp toe en laat het geheel afkoelen.

De volgende dag, even opwarmen en heerlijk genieten van zoete, zachte spareribs!

Heerlijk als buffet/borrelhap of als maaltijd met geroosterde of gepofte aardappel of rijst en een salade.