Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Thaise kippenpootjes (2- 4 personen hoofdgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
Heerlijke kippenpootjes op Thaise wijze gemarineerd. Maak ze het liefst een avond van te voren, zodat de marinade heerlijk kan intrekken.
Je hebt nodig:
ca 500 g kippenvleugeltjes/pootjes ongekruid
1 limoen, rasp en sap, 25 g gember, geschild en geraspt, 1 stuk citroengras, in plakjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 el vissaus, 1 rode peper, in ringen, 2 gedroogde kaffir limoenblaadjes (toko), 2 el verse fijngehakte koriander,400 ml kokosmelk in blik, zout naar smaak
Rasp de groene schil van de limoen, pers het sap uit.
Stamp in een vijzel de limoenschil, sap, gember, citroengras, knoflook, vissaus, chilipeper en limoenblaadjes tot een pasta.
Meng het in een grote kom met de koriander, kokosmelk en zout naar smaak.
Voeg de kippenpootjes toe en meng goed door zodat de marinade alles goed bedekt. Laat 1 nacht in de koelkast marineren.
Volgende dag de kippenpootjes op kamertemperatuur laten komen, en in de oven afbakken op 180-200 graden, tot ze goed gaar zijn. Ook heerlijk op de BBQ!
Serveer warm met een saus naar keuze. Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie