Dit recept doet niet onder voor de afhaalkaart van de plaatselijke Chinees. Heerlijk, snel en makkelijk te maken!
Je hebt nodig:
400 g kipfilet in dunne reepjes of plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 of 2 uien, in halve ringetjes
1 rode peper, in ringetjes
een halve komkommer, onpit en in reepjes (komkommer in de lengte doorsnijden, pitjes verwijderen met theelepeltje)
2 teentjes knoflook
half bosje lente ui, in ringetjes
klein blikje bamboescheuten
2 handjes cashewnoten, fijngehakt (kan ook met amandel of andere geroosterde noten)
1 eiwit
maizena of aardappelzetmeel
zout en zwarte peper, knoflookpoeder
Kruid de kipreepjes flink met zout, peper en knoflookpoeder. Laat ca. 1 uur intrekken.
Meng het eiwit door de kipreepjes en voeg maizena toe tot alle stukjes kip goed bedekt zijn. Laat staan tot gebruik.
Bak de paprika, knoflook, ui, rode peper zachtjes aan ngeveer 10 minuten, breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatste moment de komkommer en bamboe toe en bak even mee.
Schep de groente uit de pan over in een bakje.
Bak in dezelfde pan de kipreepjes in wat olie op hoog vuur, voeg zout en zwarte peper toe. Bak totdat ze lichtbruin zijn, voeg dan de groentes weer toe.
Roer alles goed door en voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe, laat dit indikken tot een saus. (dit komt door de maizena die om de kipreepjes zit).
Kook intussen de rijst gaar.
Is de saus nog niet genoeg ingedikt? Meng dan een paar theelepeltjes water met wat maizena in een klein schaaltje en voeg dat toe zodat de saus dikker wordt.
Voeg naar smaak ruim zwarte peper en wat zout indien nodig. voeg tot slot de reepjes lente ui toe, roer even door.
Serveer direct met de rijst en strooi de nootjes erover. Eet smakelijk!