Makkelijk en snel! > Rollade en stoofpotjes
Karbonades gestoofd in bokbier, ui, tomatenpuree en laurier
(1/1)
Mariëlle:
... Stoven kost even tijd maar dan heb je wel wat! Heerlijk zachte karbonades! Bereidingstijd 90 minuten.
Je hebt nodig:
4 karbonades
zout en peper (of kruiden naar smaak)
2 uien, in ringen gesneden
1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
1 flesje bokbier of donker bier
5 laurierblaadjes
wat (room)boter
1 bouillonblokje
Kruid de karbonades met zout en peper (of anders naar smaak zoals je gewend bent), smelt de boter in een stoofpan en bak de karbonades lichtbruin en bijna gaar.
Snijd intussen de ui in ringen. Haal de karbonades uit de pan, bak in het braadvet de uien glazig. Voeg na een minuut of 10 de tomatenpuree toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Blus af met het flesje bier. Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg 5 blaadjes laurier toe, roer even door en voeg de gebakken karbonades weer toe.
Doe het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje stoven, af en toe de karbonades omdraaien en in de gaten houden dat het niet verbrand.
Heerlijk met bijvoorbeeld aardappelpuree en spruitjes, eet smakelijk!
bron: FOODIES
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie