In deze lekkere ovenschotel zit bomvol groentes en aardappelen.Voor een niet vegetarische versie kun je er dus rustig een stukje vlees bij bakken!
Bereiding is 30 minuten + 30 minuten oventijd.
Je hebt nodig:
6 el olie
1 sjalotje,fijngesneden
2 teentjes knoflook,fijngesneden
2 blikken tomatenblokjes(400g)
3 aubergines
100 g oude kaas,geraspt
1 pak aardappelschijfjes(750 g)
ovenschaal(inhoud circa 2 liter,ingevet)
grillpan
Verwarm 1 el olie in een pan en fruit hierin de sjalot en de knoflook zachtjes.Roer de tomatenblokjes erdoor.
Laat een halfuur zachtjes doorkoken met deksel op de pan.
Snijd intussen de aubergines in 9 dunne plakken en bestrooi ze met zout.("kop"en "kont"van de aubergine niet gebruiken).
Bestrijk de plakken aubergine met olie en grill/bak ze aan beide kanten.Leg ze na het bakken op een stuk keukenpapier.Bestrooi eventueel nog met versgemalen zwarte peper.
Verwarm de olie voor op 220 graden.
Begin nu met de ovenschaal te vullen,steeds laagje voor laagje.
Verdeel 1 eetlepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een laag aubergineplakjes op.
Bestrooi met kaas.Verdeel een eetlepel tomatensaus over de kaas .Leg de helft van de aardappelschijfjes erop en bestrooi met zout,peper en een laagje kaas.
Hierop weer een lepel tomatensaus,laagje aubergine en kaas.
Hierop de rest van de aardappelschijfjes,zout,peper,kaas en tomatensaus.
Leg bovenop een laag aubergine(eventueel nog saus als je die nog hebt)en eindig met een laatste dikke laag kaas.
Bak de ovenschotel in 30 minuten gaar. Eet smakelijk!