Voorgerechten > Soepen

Pompoensoep

(1/1)

Mariëlle:
 :pumpkin:  Heerlijke pompoensoep. Serveer er brood met kruidenboter bij en je hebt een heerlijke lunch!
 
Je hebt nodig:
2 hokkaido pompoenen of 2 flespompoenen
2 uien
stukje verse gember van 2 cm
1 teen knoflook
versgemalen zwarte peper en zout
kerriepoeder
1 liter runder- of groentebouillon
wat verse peterselie, fijngehakt
crème fraîche naar smaak
 
Halveer de pompoenen, schil ze en snij ze in blokjes van 2 cm.
Snipper de ui, knoflook en gember. Fruit ze even aan in wat olie, bestrooi met wat zout.
Voeg de pompoenstukjes toe en bak even mee samen met een eetlepel kerriepoeder.
Voeg de bouillon toe en laat koken op een zacht vuurtje (ongeveer 20 minuten of langer) totdat de pompoen gaar is.
Laat de soep iets afkoelen en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met een schepje creme fraîche en verse peterselie. Eet smakelijk!
 
 

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie