Auteur Topic: Mosselpotje met verse kruiden en crème fraiche 2 personen  (gelezen 4816 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Mosselpotje met verse kruiden en crème fraiche 2 personen
« Gepost op: 14 mei, 2007, 21:58:02 pm »
Ingredi?nten:

1 bak verse mosselen (2 kg)

1 ui

1 teentje knoflook

1 zakje verse bieslook (25 g)

1 zakje verse peterselie (30 g)

1 zakje verse kervel (15 g)

1 eetlepel boter

1 visbouillontablet

2 1/2 dl droge witte wijn

1 bekertje crème fraîche (125 ml)



Voorbereiden
Mosselen grondig wassen onder koud stromend water. Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten verwijderen. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bieslook in stukjes van 1 cm knippen. Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken. Kervelblaadjes van steeltjes plukken.
Bereiden
In (mossel)pan boter verhitten, ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen. Wijn en cr?me fra?che erdoor roeren en 1 minuut meewarmen. Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen in 5 ? 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen. Mosselen in pan serveren, met knapperig stokbrood.
Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 04 november, 2011, 21:19:43 pm door Marielle »