Auteur Topic: Verse stroganoff-roomsaus (heerlijk bij vlees) voldoende voor 2-4 personen  (gelezen 9224 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
De alom bekende stroganoff saus maak je voortaan gewoon zelf!
 
Je hebt nodig:
2 rode paprika's
half bakje champignons in plakjes
1 ui, gesnipperd
paar plakjes bacon of ontbijtspek, fijngesneden
1 bekertje verse slagroom(250ml)
150 ml bouillon (van een blokje)
zout en peper of chilipoeder naar smaak
beetje olie of boter
 
 
Verwarm de oven voor op 180 graden, maak intussen de paprika's schoon, verwijder de pitten en snijd ze in 4 parten.
Leg de paprika's in de oven zodat ze bijna gaar worden en straks het vel makkelijk te verwijderen is. Bak intussen de champignons en de uien in wat boter of olie. Voeg na een tijdje de bacon toe en bak even mee. Haal na een half uur de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen.
Verwijder het vel van de paprika's en snijd ze in kleinere stukjes.Fruit ze heel even aan in een klein beetje olie. Doe de gebakken paprikastukjes in een kom en giet de bouillon erbij. Pureer de paprika's met een staafmixer fijn.
Voeg de gepureerde paprika's toe aan het ui-champignon-spekmengsel. Voeg ongeveer 200 ml slagroom toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Proef tussendoor of er nog zout en/of peper bij moet. Serveer de saus warm, heerlijk bij een varkenshaasje, schnitzel of bij een biefstuk. eet smakelijk!