Auteur Topic: Züricher geschnetzeltes (schnitzelreepjes in champignonroomsaus,2-4p)  (gelezen 4805 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Een heerlijk Oostenrijks gerecht!Je hebt nodig:
 
  • 400g ongepaneerde (kalfs)schnitzels (varkensschnitzel kun je ook gebruiken)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 kleine ui
  • 200 g champignons
  • 1 scheutje olie
  • 500 ml witte wijn
  • 100 ml kalfsjus of fond
  • 100 ml room
  • 1 bosje peterselie
  • Snijd het vlees in reepjes en bestrooi het vlees met zout en peper. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in de koekenpan en bak het vlees, ui en champignons goudbruin. Blus af met witte wijn. Voeg de jus en room toe en laat op laag vuur inkoken.
    Breng de saus op smaak met zout en bestrooi tot slot met peterselie. Serveer met rösti of spätzle en een salade naar smaak. Eet smakelijk!