Hoofdgerechten > Varkensvlees

Scaloppine al limone (schnitzels met citroen in witte wijn)4 p hoofdgerecht

(1/1)

Mariëlle:
4 ongepaneerde kalfschnitzels (of varkenschnitzels of kipfilets)
4 el bloem
Zout
Peper (uit de molen)
1 el olijfolie
3 el boter
4 el droge witte wijn
2 el citroensap
geraspte schil van één citroen
2 el gehakte peterselie
1 citroen in plakjes
Snijd dikke filets eerst horizontaal doormidden. Leg de filetlapjes of kipfilet tussen twee stukjes vershoudfolie en rol ze heel dun uit.
Haal ze licht door een mengsel van bloem, zout en peper. Verhit de olie met twee eetlepels boter en bak hierin het vlees aan beide kanten lichtbruin. Haal het vlees uit de pan en voeg de wijn, citroensap, rasp, de rest van de boter, zout en peper toe.
Voeg de peterselie toe zodra de boter gesmolten is. Leg het vlees terug in de pan en verwarm op een laag vuur nog ongeveer 2 minuten.
Heerlijk met gegrilde groenten (courgette,aubergine,ui,paprika) en pasta of friet. Eet smakelijk!
 
 

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie