Heerlijk, en eens wat anders dan de "gewone" cordon bleu!
Je hebt nodig:
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 30 g zwarte olijven zonder pit
- 150 g feta
- 0.25 bosje peterselie
- 1 tl oregano
- 4 varkensfiletlapjes of ongepaneerde schnitzels
-
Pel en halveer de ui en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd twee tenen knoflook fijn.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Halveer de olijven en roer ze door de ui en knoflook.
Brokkel de feta in stukjes in een kom.
Pluk en hak de peterselie fijn en meng de peterselie door de feta.Roer het uimengsel door de feta en breng op smaak met oregano, zout en peper.
Leg de varkensfiletlapjes tussen plasticfolie en plet ze met een vleeshamer of een koekenpan.Schep het uimengsel erop en vouw de varkensfiletlapjes dicht. Prik de cordon bleus vast met een satéprikker. (knip de prikker korter als deze te lang is)
Pel en snijd de resterende knoflook fijn en meng er een scheutje olijfolie door. Verwarm de grillpan voor.
Besmeer de cordon bleus met knoflookolie en grill ze in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
Heerlijk met Griekse tomaten/olijvensalade en friet of tomatenrijst. Eet smakelijk!