Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes met vlees
Bladerdeeghapje met kaas en chorizo
(1/1)
Mariëlle:
Lekker hartig! En meestal heb je alle ingrediënten wel in huis, neem bijvoorbeeld in plaats van chorizo dan gewoon salami of ham. Makkelijk als er onverwachts visite komt, en je toch snel wat lekkers op tafel wilt zetten.
Je hebt nodig:
150 g geraspte kaas
150 g chorizoworst in blokjes (of salami/ham vleeswaren)
2 eieren, losgeklopt
pakje bladerdeeg
Hak de chorizo fijn in een keukenmachine of hakselaar. Meng dit met de geraspte kaas en 1 ei tot een glad mengsel.
Snijd het bladerdeeg in 4 kleine vierkantjes. Verdeel op elk vierkantje een beetje kaas/chorizomengsel, rol ze op en vouw de zijkantjes goed dicht.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met het andere (losgeklopte) ei voor een mooi bruin korstje.
Zet ze in de oven op 180 graden, zo'n 20 minuten. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie