Auteur Topic: Romige tomatengratin (bijgerecht of voorgerecht met stokbrood,2 personen)  (gelezen 4397 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Romige tomatengratin (bijgerecht of voorgerecht met stokbrood,2 personen)
« Gepost op: 13 november, 2011, 13:14:35 pm »
Leuk voor bij een Italiaans diner!


Je hebt nodig:

6 rijpe (tros)tomaten
4 eetlepels droge sherry
12 blaadjes basilicum zout (versgemalen) peper
100 g Grana Padano (kaas stukje)
2 takjes peterselie
4 eetlepels crème fraîche
olie om in te vetten

 
2 eenpersoons quichevormpjes


Oven voorverwarmen op 175 °C. Ovenschaaltjes invetten. Tomaten schoonmaken en in plakken snijden. Plakjes dakpansgewijs over schaaltjes verdelen.

Over elk schaaltje 1 eetlepel sherry sprenkelen. Basilicum boven tomaten in stukjes scheuren.
Bestrooien met (weinig) zout en peper. Schaaltjes in midden van oven zetten en ca. 15 minuten bakken. Kaas grof raspen.

Peterselie fijn knippen. Schaaltjes uit oven nemen en oventemperatuur verhogen naar 200 °C.
In elk schaaltje 1 eetlepel crème fraîche scheppen. Geraspte kaas erover strooien. Tomaten in ca. 10 minuten gaarbakken.

Uit oven bestrooien met peterselie. Lekker met (geroosterd) brood.
Eet smakelijk!