Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes met vlees
Spaanse gehaktballetjes(tapa/hapje)
(1/1)
Mariëlle:
Verras je visite eens een keer met wat anders!
3 el paneermeel
4 el kippenbouillon(van tablet)
450 g rundergehakt
100 g serranoham,fijngesneden
3 tenen knoflook,fijngehakt
2 el peterselie,fijngehakt
1 tl verse oregano,fijngehakt
1 tl zout
2 el geraspte,gedroogde manchego kaas(als je die niet kunt vinden gebruik dan parmezaan of oude geraspte kaas)
1 ei,gesplitst
beetje bloem
broodkruim(verhaksel 1 plak geroosterd brood)
vermeng in een kom de paneermeel met 2 el bouillon.
Meng hierdoor het gehakt,ham,knoflook,peterselie,oregano,zout,kaas,eidooier en de rest van de bouillon.
Maak er kleine balletjes van.
Klop het eiwit los met 1 el water.
Bestuif de balletjes met wat bloem,doop ze in het eiwit en haal ze door de broodkruim.
Bak de balletjes in wat olie in een pan met anti aanbaklaag gaar en bruin.Serveer met een chili- of grillsaus.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie