Lekker bij een kom soep of voor s'avonds bij de borrel, met tapenade, gezouten boter of olijfolie om in te dippen.In 2 uurtjes is je eigen foccacia klaar!
Je hebt nodig:
400 g bloem
1 zakje gist
2 el honing of suiker
1 el zout
3 tenen knoflook
paar naaldjes rozemarijn
paar zwarte olijven zonder pit, in plakjes gesneden
150 ml lauw water
olijfolie
wat zeezout
Meng de bloem met de gist de honing (of suiker) en het zout, het water en een beetje olijfolie tot een soepel deeg. Vorm er een bal van en laat ongeveer een half uur rijzen.
Wrijf in een vijzel de knoflook met de rozemarijn, wat zeezout en olijfolie fijn.
Leg het deeg in een platte ovenschaal (even van tevoren invetten) en druk het deeg plat met je vingers. Maak met je vingers "deukjes" in het deeg.
Giet wat van het olie-knoflook/rozemarijn mengsel over de foccacia en druk de rozemarijnnaaldjes, olijfplakjes en de knoflook even aan in het deeg.Laat nogmaals rijzen.
Bestrooi met wat grof zeezout en bak de foccacia af in de oven op 180 graden in ongeveer een half uurtje. Eet smakelijk!