Zin in iets snels en lekkers...? Probeer dan eens deze pizza.
Eerst bak je de basis pizza af en vervolgens beleg je deze met verse ingrediënten, heel bijzonder maar veel lekkerder!
Dit keer heb ik kant en klaar pizzadeeg gebruikt (koelvak van de meeste supermarkten, in een verpakking van 400 g).
Wil je zelf het deeg maken, dan is dit het recept:
500 g bloem
1 zakje gist (dr. Oetker)
halve el suiker
halve el zout
325 ml lauw water
Meng alles door elkaar en laat een uur rijzen. Kneed dan alles nog eens goed door en verdeel het deeg over de gehele bakplaat. Gebruik er wel bakpapier onder tegen het aanbakken.
Het recept voor de pizzasaus:
1 blik tomatenblokjes (400 g)
eventueel wat verse ontvelde tomaten in blokjes
1 gesnipperde ui
2 el gedroogde oregano
zout en peper
scheut rode wijn
beetje boter
Fruit de ui aan in wat boter. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat op een zacht vuur pruttelen en inkoken. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Pizza beleg:
250 g geraspte kaas
1 bol mozzarella in stukjes gescheurd
1 ui in dunne ringen
wat gedroogde oregano
Later toevoegen:
150 g prociutto (italiaanse ham)
verse rucola
eventueel geroosterde pijnboompitjes
Verdeel het deeg over de bakplaat. beleg met de bovenstaande ingrediënten en bak de pizza af op 200 graden, ongeveer een ruim kwartier.
Haal de pizza uit de oven en beleg direct met wat linten prociutto en verse rucola en de pijnboompitjes, schenk er wat olijfolie over en serveer direct.
Eet smakelijk!