Auteur Topic: Toast champignon met uitgebakken spek, geitenkaas en peterselie (2 p lunch)  (gelezen 3315 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Toast champignon met uitgebakken spek, geitenkaas en peterselie (2 p lunch)
« Gepost op: 04 november, 2011, 21:13:26 pm »
Je hebt nodig:


250 g champignons
bosje platte peterselie
2 sneden boerenbrood of andere dikke plakken brood
2 sjalotjes, fijngesnipperd
100 g zachte geitenkaas aan 1 stuk (rolletje Lidl of AH) in plakjes gesneden
100 g ontbijtspek (vleeswaren)
zout en versgemalen zwarte peper
roomboter

Bak in een droge anti aanbak koekenpan de plakjes ontbijtspek krokant.Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Snijd de champignons in kwarten en bak ze in het achtergebleven spekvet, voeg na een poosje de gesnipperde sjalot toe en bak deze even mee.

Hak de peterselie fijn en voeg toe aan het champignonmengsel.Breng op smaak met  een beetje zout en ruim peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg de sneden brood met de plakken krokant spek en wat plakjes geitenkaas.

Leg de sneden brood in de oven tot de kaas begint te smelten.

Verdeel het champignon mengsel over de toast, bestrooi met wat verse peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!