Hoofdgerechten > Gevogelte
Kipfilet à la Pizzaiola (overgoten met zelfgemaakte tomatensaus en kaas)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijk ovengerecht met gebakken kipfilet, overgoten met een zelfgemaakte tomatensaus en gesmolten kaas...
400 gram kipfilet
peper, zout
bloem
2 el olijfolie
1 blikje tomatenblokjes
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
halve rode Spaanse peper
2 theelepels oregano
100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas
1 glas droge witte wijn
Ui en knoflook pellen en snipperen. (Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden) 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de peperstukjes, ui en knoflook even aanzetten. Afblussen met de wijn en laten inkoken tot er nog plm. 1 eetlepel over is. De tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel laten indikken tot er bijna geen vocht meer over is. Op smaak maken met peper, zout en oregano.
Kipfilet in dunne plakken van snijden. Bestrooien met wat peper, zout en bloem. Rest olie verhitten en kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin bakken.
Kip naast elkaar in ovenschaal leggen. Tomatensaus erover verdelen.
Wat oregano eroverheen strooien en een lekkere plak kaas erop leggen. Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven op 180 graden, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.
Heerlijk met spaghetti of gebakken aardappeltjes en een salade. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie