Hoofdgerechten > Gevogelte

Griekse kipfilet uit de oven (soort stoofpotje, hoofdgerecht 2-4 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Heel makkelijk en snel te maken. Zet de ovenschaal een half uurtje in de oven en klaar is je hoofdgerecht. Heerlijk met rijst en eventueel een salade erbij.

Je hebt nodig:


400 gram kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 blikje gepelde tomaten
zout, peper
1 theelepel suiker
1 eetlepel (balsamico)azijn
 ± 10 zwarte olijven
100 gram feta kaas in blokjes
1 el oregano

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de kipfilet in smalle repen of stukjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Doe de gepelde tomaten in een zeef en laat ze wat uitlekken.
Snij de tomaten in kleine stukken
.
Ontpit de olijven en snij ze in kleine stukjes of plakjes. Snij de feta in kleine blokjes.

Roer de tomaten,ui- en knoflooksnippers door elkaar.
Roer de olie, azijn, suiker en olijven erdoor. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
Roer de stukjes kipfilet goed door de saus.
Doe alles in een vuurvaste schaal en zet de schaal een half uur in het midden van de voorverwarmde oven.

Voeg 5 minuten voor het einde van de baktijd de blokjes feta toe en laat deze even meebakken.

Serveer met rijst of boord en een salade. Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie