Hoofdgerechten > Gehakt recepten, rundvlees, half om half- of kalfsgehakt
Italiaanse gehaktrol met kruiden en pijnboompitjes (4 personen hoofdgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Je hebt nodig:
50 g pijnboompitten (zakje a 65 g)
100 g zongedroogde tomaten op olie
30 g verse peterselie, fijngesneden
ongeveer 30 g verse basilicum, fijngesneden
100 g pittige kaas, geraspt
1 kg rundergehakt
2 beschuiten, verkruimeld
1 eetlepel olijfolie
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng in de keukenmachine de zongedroogde tomaten, de groene kruiden, de helft van de kaas en de helft van de pijnboompitten.
Meng het gehakt met de beschuiten en een kwart van de kruidenpasta (uit de keukenmachine), breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Druk het gehakt uit op een stuk bakpapier tot een lap van circa 40 x 40 cm. Strijk de kruidenpasta erover, bestrooi met de rest van de pijnboompitten en de rest van de kaas.
Rol het gehakt op tot een rol (dit doe je door het bakpapier eronder 'mee te draaien' en daarna te verwijderen). Plak de bovenkant dicht met een beetje olie en leg de rol op de naad in de ovenschaal.
Bak de gehaktrol in 40 minuten gaar en goudbruin. Snijd de gehaktrol in plakken. Heerlijk met gepofte aardappel en salade caprese. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie