Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Biefstuk op Oosterse wijze, met gember, chilipeper en sesam (4 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Jammie! Lekker met basmatirijst en eventueel een frisse salade met komkommer.

Je hebt nodig:

2 el sesamzaad (bakje 100 g)
4 (kogel)biefstukken, op kamertemperatuur
50 g boter
1 rode peper
2 cm verse gember, geschild
2 tl sesamolie
4 el sojasaus
3 bosuitjes, in ringetjes
2 à 3 teentjes knoflook




Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zonder boter of olie in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes. Bak ze in wat olie en een beetje zout krokant. Laat uitlekken en afkoelen.

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe 25 g boter in de pan zodra deze heet is. Wacht tot het schuim van de boter verdwijnt en leg de biefstukken in de pan. Voeg na 1 min. de rest van de boter toe.
Houd de biefstukken in beweging. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Haal de biefstukken uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie, laat ze 5 minuten rusten.

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in superdunne ringetjes. Rasp de gember.

Roer de peper, gember en sesamolie door de sojasaus. Snijd de biefstukken in plakjes van een halve centimeter.

Leg ze dakpansgewijs op een bord en schep de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad, de knoflookplakjes en de bosui.

Serveer met rijst en een salade, eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie